Передплата 2024 «Добра кухня»

У Цюріху знову «озолотять» Мессі?

2012 року аргентинський форвард «Барси» встановив кілька футбольних рекордів

7 січня у швейцарському Цюріху відбудеться церемонія нагородження найкращого футболіста світу. “Золотий м’яч ФІФА” за 2012 рік буде з українським акцентом — нагороду вручатиме екс-нападник “синьо-жовтих” Андрій Шевченко. Претендентів залишилося троє: Криштіану Роналду, Андрес Іньєста і Ліонель Мессі.

Для УЛЮБЛЕНЦЯ фанаток Криштіану Роналду 2012 рік розпочався прекрасно — його мадридський “Реал” став чемпіоном Іспанії. Утім, у подальшому справи Роналду пішли гірше. “Реал” не виграв Лігу чемпіонів, а збірна Португалії не стала першою на Євро-2012. До того ж “Реал” провалився восени. Зараз королівський клуб іде в першості Іспанії лише третім, відстаючи від лідера, свого затятого ворога “Барселони”, аж на 16 (!) очок... Найімовірніше, мрія Роналду про “Золотий м’яч” знову не збудеться.

Півзахисник “Барси” й збірної Іспанії Андрес Іньєста заслужив на “Золотий м’яч” уже давно. У перемогах, які останніми роками здобули команди, де грає Іньєста, його роль важко переоцінити. Якби “Золотий м’яч” 7 січня вручили Іньєсті (чемпіону світу й двічі чемпіону Європи), це було би, напевно, найбільш справедливим рішенням. Певні шанси Іньєста має... Але невеликі. І все тому, що серед кандидатів на “Золотий м’яч” є його одноклубник Ліонель Мессі.

Аргентинець 2012 року титулів не здобув. “Барса” програла “Реалу” чемпіонство, не виграла Лігу чемпіонів. На Євро збірна Аргентини не виступала... Але Мессі й без здобуття титулів зробив достатньо для того, аби бути найголовнішим претендентом на “Золотий м’яч”.

В усіх матчах 2012 року Мессі забив 91 гол! Аргентинець побив рекорд німця Герда Мюллера (85 голів за рік), який тримався 40 років. У міжнародних матчах 2012 року (за збірну Аргентини і за “Барсу” в єврокубках) Мессі забив 25 голів, повторивши досягнення англійця Джона Вудворда 1909 року. Нарешті, 25 голів Мессі в матчах першої частини першості Іспанії 2012-2013 — це більше, ніж забили за той же час усі гравці 15 команд іспанської Прімери, 12 — англійської Прем’єр-ліги, 10 — німецької Бундесліги, 11 — італійської Серії А і 13 команд французької Ліги 1.

Схожі новини