Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

За забитими голами й домашніми очками «Карпати» – у першій шестірці

Натомість на виїзді «зелено-білі» набрали лише два пункти

Львівські «Карпати» за підсумками першої частини сезону 2012/2013 у 18 матчах набрали 19 очок, в тому числі 17 — у рідних стінах. «Зелено-білі» домашнім доробком очок поступаються лише «Шахтарю», «Дніпру», «Динамо», «Металісту», а в «Чорноморця» також 17 очок на своєму полі. За кількістю ж забитих голів (23) львів’ян випередила лише перша четвірка чемпіонату, а також донецький «Металург». На чужих полях «Карпати» набрали лише два очки, стільки ж у «Говерли» (Лише один виїзний пункт у явного аутсайдера Прем’єр-ліги — запорізького «Металурга»). У підсумку «Карпати» пішли на зимову перерву на 14-му місці.

Судді та покарання

Головними арбітрами матчів «Карпат» було 13 служителів Феміди, а найбільше ігор провів Віталій Годулян (Одеса) — три матчі.

Усі разом судді показали 19 львівським гравцям 52 жовті картки та 6 червоних. Найбільше попереджень було у Михайла Кополовця — 6, а найчастіше вилучався з поля Муртаз Даушвілі — двічі.

«Карпати» пробивали лише одне пенальті: Лукас у Києві влучно пробив у ворота «Динамо», ставши автором 50-го у лізі гола «зелено-білих» з «позначки». У ворота львів’ян арбітри два рази (у Луганську та Дніпропетровську) призначали 11-метрові удари, і обидва були реалізовані. «Карпати» найчастіше у лізі пропускали голи з «позначки» — 86 (101 удар).

Вони виходили на поле

Перші три гри чемпіонату «Карпати» провели під керівництвом голландського тренера Павла Кучерова, якого 29 липня змінив 49-річний болгарський фахівець Ніколай Костов. Обидва наставники задіяли на цьому відрізку чемпіонату 26 гравців, у тому числі 8 легіонерів. Дев’ять футболістів дебютували у складі «зелено-білих» — поляк Якуб Тосік, боснієць Семір Штіліч, грузин Леван Кенія, Ігор Пластун, Микола Жовтюк, Тарас Пучковський, Олег Білий, Роман Мисак та Сергій Загідулін. Найстаршим гравцем був Михайло Кополовець (29.01.1984 р.н.), наймолодшим — Тарас Пучковський (23.08.1994 р.н.).

Найбільше матчів провели капітан Ігор Худоб’як — 18, Павло Ксьонз — 17, Ігор Пластун, Лукас та Михайло Кополовець — по 16 ігор. Найкращими бомбардирами стали Лукас — 8 голів, Павло Ксьонз та Олександр Гладкий — по 3 м’ячі.

Зафіксовано один «хет-трик»: іспанець Лукас у 47-й грі оформив свій перший карпатівський «трюк зі шляпою» — у домашній грі з криворізьким «Кривбасом».

Схожі новини