Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На завершення – «зелено-білий» десерт

У суботу, 1 грудня, львівські «Карпати» на стадіоні «Україна» зіграють свій заключний цього року матч. Підопічні Ніколая Костова поміряються силами з полтавською «Ворсклою», яка теж виступає у зелено-білих кольорах (початок гри – о 17.30). Карпатівці прагнуть завершити на переможній ноті, покращити своє турнірне становище і піти у відпустку з хорошим настроєм.

У чемпіонаті УКРАЇНИ це буде ювілейна, 30-та гра «зелено-білих» суперників. У Львові «Карпати» перемагали сім разів, а «Ворскла» — п’ять. Останнє «зелено-біле» дербі відбулося на «Україні» 31 липня минулого року й завершилося перемогою гостей — 2:0. Відзначилися Маркоскі та Сачко. У матчі першого кола в Полтаві, коли діями суперників керували інші тренери, Вадим Євтушенко й Павло Кучеров, перемога також була на боці полтавців — 3:1. У господарів голи забивали Лієтава, Безус і Єременко, у львів’ян — Ощипко.

У новому поєдинку проти «Ворскли» Костов через травму не зможе задіяти Ощипка, а також Зеньова і Болохана, які відновлюються після мікротравм. Продовжує діяти дискваліфікація у Штіліча. Серйозні кадрові проблеми має й наставник полтавців Сергій Свистун. Через перебір карток до Львова не приїдуть лідери «Ворскли» — найкращий бомбардир Безус і досвідчений албанський захисник Даллку, який провів усі матчі чемпіонату без замін. Особливу увагу захисникам «Карпат» слід приділити албанцю Янузі, який раніше тричі «розписувався» у воротах львівського клубу.

«Ворскла» вирушає до Львова не в кращому настрої. За спиною у полтавців безвиграшна гостьова серія з восьми матчів (по чотири нічиї і поразки). «Карпати», які в останніх матчах на “Україні” демонстрували результативний футбол, налаштовані здобути четверту поспіль домашню перемогу.

Схожі новини