Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Гірники» самі себе «закопали»...

Футболісти лондонського «Челсі» можуть радіти: вони примудрилися перемогти в матчі, у якому не виглядали сильнішими. Мабуть, найбільш справедливим був би нічийний підсумок.

А якби виграв донецький «Шахтар», це здавалося б логічнішим, ніж 3:2 на користь «Челсі». «Гірники» в Лондоні були цікавішими, ніж «аристократи»... Але за те ми й любимо футбол, що він часто дивує нас несподіванками.

«Ця поразка піде «Шахтарю» на користь, — розмірковував четверговим ранком мій колега. — «Гірники» почали задирати носа. Навіть у матчі з «Челсі» це було помітно. «Шахтар» діяв трохи по-піжонськи, хотів буквально завести м’яч у ворота, і за це поплатився». Усю провину за три пропущені голи взяв на себе воротар «гірників» Андрій П’ятов. За його словами, він тричі грубо помилився. Спочатку вибивав м’яч у поле, і той влучив у Торреса, а треба було вибити за бокову лінію. Згодом зіграв на випередження головою, але знову по центру, а треба було відбити «круглого» вбік. І, нарешті, на останній доданій арбітром хвилині, коли «Челсі» подавав кутовий, П’ятов не вийшов із воріт, не вступив у боротьбу за м’яч... Усе це так. Але, з іншого боку, «Шахтар» мав нагоди забити ще, але не реалізував їх. Та й цього злощасного кутового на останній доданій хвилині могло не бути. Якби футболісти «Шахтаря» не розслабилися, якби не повірили ще до фінального свистка, що нічия уже в кишені...

В іншому матчі у групі Е Ліги чемпіонів «Ювентус» на своєму полі розгромив «Нордшелланд». Уся боротьба в цій групі попереду. Шанси на те, щоб зіграти навесні в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, «Шахтар» має непогані. Багато що вирішиться у домашньому матчі з «Юве», в якому «гірники» можуть і повинні перемогти.

Цікавий результат середи — перемога «шотландського «Селтіка» над іспанською «Барселоною» 2:1. Міф про непереможність каталонського клубу розвінчано!

Група Е

І В Н П М О

1. “Челсі” 4 2 1 1 10-6 7

2. “ШАХТАР” 4 2 1 1 7-5 7

3. “Ювентус” 4 1 3 0 8-4 6

4.“Нордшелланд” 4 0 1 3 1-11 1

Група Е

“Челсі” — “Шахтар” — 3:2

“Ювентус” — “Нордшелланд” — 4:0

Група F

“Баварія” — “Лілль” — 6:1

“Валенсія” — БАТЕ — 4:2

Група G

“Бенфіка” — “Спартак” — 2:0

“Селтік” — “Барселона” — 2:1

Група H

“Клуж” — “Галатасарай” — 1:3

“Брага” — “Манчестер Юнайтед” — 1:3

Схожі новини