Передплата 2025 «Добрий господар»

«Це не просто засоби — це життя наших хлопців, які працюють на цій техніці»

  • 20.10.2024, 14:15
  • 193

Батальйон ударних безпілотних авіаційних комплексів «Ахіллес» 92 ОШБр — один з найефективніших безпілотних підрозділів у ЗСУ. Зараз воїни батальйону захищають землі Харківщини, зокрема, на Купʼянському напрямку. Літають і вдень, і вночі. Тож постійно мають потребу в якісних дронах

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

Петро Порошенко під час поїздки на Харківщину передав «Ахіллесу» дві сотні FPV-дронів, а також денні та нічні «Мавіки», детектори «Ванільний цукорок», РЕБ «ШАТРО» і обладнану під командний пункт вантажівку.

«Що ми робимо під покровом ночі на Харківщині? Звісно, доставляємо техніку нашим друзям. Цього разу нас у гості запросили бійці батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів „Ахіллес“, що зараз стримують навалу ворога біля Куп’янська», — розповів Порошенко в соцмережах.

«Ці хлопці — справжні рекордсмени у прибиранні сміття з української землі. Привезли підрозділу вантажівку DAF Leyland, денні та нічні FPV-дрони — 100 одиниць «Вирій» та 100 одиниць «Джоні» «10Т», 4 «Мавіки», 2 комплекси купольного РЕБу «Шатро» та десяток детекторів дронів «Ванільний цукорок», — говорить Порошенко.

«Найголовніший скарб для нас — це автівка, яка вже сьогодні поїде виконувати свої бойові задачі», — додає командир роти і пояснює: без надійної вантажівки по осінньому бездоріжжю далеко не заїдеш. «Дамби вже трошки потекли, прохідності немає, пікапи вже не проїжджають. Відповідно ця машина буде дуже в нагоді для виконання бойових задач нашого батальйону», — говорить представник «Ахіллеса». «Тут спеціально є місце оператора, місце пілота і місце командира», — показує Порошенко облаштовану машину.

«Сьогодні вночі ця техніка поїде на позиції. Завдяки вам перекриється наш напрямок, на якому знаходиться батальйон», — говорить військовий.

«Я хочу підтвердити, що ефективність бойового застосування дронів в „Ахіллесі“ є надзвичайно високою», — говорить Порошенко.

«Щиро дякуємо за допомогу, маємо надію, що ворог швидко буде вибитий з нашої землі. Це не просто засоби — це життя наших хлопців, які працюють на цій техніці», — зазначає військовий.

«Ми посилюємо співпрацю з батальйоном „Ахіллес“ 92 ОШБр і намагаємося оперативно закривати всі запити, які вони спрямовують нашій команді. Бо Перемогу можуть вибити у ворога лише Збройні Сили України, а для цього їм необхідне якісне забезпечення», — переконаний Порошенко.