Передплата 2025 «Добра кухня»

У США розкрили 100-річну капсулу часу із інструкцією (ВІДЕО)

  • 18.10.2024, 22:00
  • 176

Відомо, що її запечатали у 1924 році

Скрін із відео
Скрін із відео

Національний музей і меморіал Першої світової війни в Канзас-Сіті, штат Міссурі у США, відкрив 100-річну капсулу часу, яка містила предмети, зокрема — газети і лист 30-го президента Калвіна Куліджа.

Капсулу часу замурували у музейній Меморіальній вежі Свободи 1924 року з інструкцією відкрити контейнер через 100 років. Капсула нагадувала про заснування меморіалу.

Музей витягнув капсулу часу з пам’ятника влітку. Це виявилося складно через товстий шар вапняку і бетону. За словами чиновників, вилучення також ускладнювалося наявністю нітратної плівки в контейнері, яка, як відомо, є легкозаймистою.

Вміст капсули часу оприлюднили під час церемонії 16 жовтня. Серед предметів були копія Конституції США, газети, Біблія та копія оголошення війни США від квітня 1917 року.

У коробці також були листи, зокрема, від президента Калвіна Куліджа та декількох командирів союзників, які були на церемонії закладання Меморіалу Свободи 1921 року.

Капсула часу також містила друкарську форму від 1 листопада 1921 року з газети Kansas City Star.

Мідна коробка містила декілька підписів людей, яких офіційні особи не змогли ідентифікувати, але, ймовірно, що вони були членами команди, яка збирала капсулу часу.

Раніше у Франції студенти-археологи знайшли записку від колег 200-річної давності.