Передплата 2025 «Добра кухня»

На Хмельниччині викрили схему допомоги ухилянтам: послуги коштували понад 200 000 гривень

  • 17.10.2024, 19:30
  • 230

Організатор схеми для ухилянтів у Хмельницькій області за понад 200 000 гривень обіцяв своїм «клієнтам» статус «непридатного» до військової служби

Фото поліції
Фото поліції

Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Зловмисник обіцяв «вирішити» із посадовими особами територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Чоловіку загрожує до восьми років за ґратами.

Викрили корупційну схему ухилення від мобілізації оперативники управління стратегічних розслідувань у Хмельницькій області та слідчі слідчого управління обласної поліції.

Вони з`ясували, що 28-річний місцевий мешканець за обумовлену винагороду допомагав чоловікам призовного віку отримувати статус «непридатного».

Свої «послуги» він оцінював у понад 200 000 гривень — за таку суму він обіцяв повпливати на посадових осіб територіального центру комплектування та соціальної підтримки для вирішення питання про оновлення даних та надалі визнання «клієнтів» непридатними до служби в ЗСУ.

Організатора «схеми» затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання хабаря. Правоохоронці вилучили у нього 5000 доларів, які він отримав від замовника.

Чоловікові повідомили про підозру за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369−2 Кримінального кодексу України). Йому обрали запобіжний захід — тримання під вартою із правом внесення 160 000 гривень застави. Йому може загрожувати до 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Наразі правоохоронці розшукують осіб, які можуть бути причетні до цієї протиправної діяльності.