Передплата 2025 ВЗ

На Львівщині увосьме вшанували пам’ять передчасно померлих дітей

  • 16.10.2024, 19:15
  • 133

Вчора, 15 жовтня, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла та на Площі Ангелів у Львові молитовно вшанували пам’ять дітей, які померли під час вагітності чи невдовзі після народження

Фото: ЛОР
Фото: ЛОР

Присутні відвідали богослужіння, після якого на Площі Ангелів перед храмом створили «Світлову Хвилю» — символічний світловий ланцюг між різними країнами світу. Також учасники акції створили панно, на якому причепили сердечка з іменами передчасно померлих дітей.

Захід присвячений Всесвітньому дню обізнаності про перинатальну втрату (BabyLoss Awarness Day), який щороку з 1980-х відзначають цього дня у світі. Подію організовувала громадська організація «Перинатальний хоспіс — Слід Життя» спільно з Львівської обласною радою.

«У всьому світі у цей день о 19 годині вечора запалюють свічки на спогад про цих дітей і для підтримки батьків. Це місце, де можна проголосити їхні імена. Сюди може прийти кожен, для кого є важливим життя з моменту зачаття. Така втрата торкає не тільки маму і тата, торкає кожного: дітей, які є у сім'ї, дідусів і бабусь, друзів і знайомих, церковну спільноту. На цій площі ми можемо сказати, що ці діти для нас є важливими», — зазначила голова ГО «Перинатальний хоспіс — Слід Життя», сестра-служебниця Юстина (Ольга Голубець).

В Україні захід відбувся увосьме. Громадська організація надає підтримку і супровід батькам, які мають патологічну вагітність і дітей з летальними вадами, а також коли відбулася втрата дитини під час вагітності або під час народження.