Передплата 2025 «Добрий господар»

Чиновники Львова проти розвитку міста

  • 16.10.2024, 14:19
  • 102

Товариству «Агрокультура Захід» стало відомо про те, що у порядок денний сесії Львівської міської ради, яка відбудеться 17 жовтня, з ініціативи депутатки від «Самопомочі» Любові Давидович винесено питання про влаштування Парку пам’яті на земельній ділянці на вул. Хуторівка, 51 з кадастровим номером 4 610 136 800:03:002:0051, яка перебуває у багаторічному користуванні товариства.

Ми висловлюємо глибоку шану всім героям, полеглим за Україну, а також щирі співчуття і підтримку їхнім родинам. Ми поважаємо їхній подвиг та їхню жертовність в ім'я свободи й незалежності. Ми підтримуємо і допомагаємо воїнам, які сьогодні в лавах ЗСУ виконують всій обов’язок із захисту нашої держави. Разом з тим ми глибоко переконані, що наші герої борються та гинуть за ідеали демократичної, справедливої України, держави, в якій поважають права та свободи всіх громадян, а не за владу чиновників, яка маніпулює законами та громадською думкою у своїх корисних цілях, займається рейдерством чужої власності, створює конфлікти і тим самим роз'єднує українців у найскладніші часи нашої історії.

На жаль, саме так цинічно нині вчиняють представники виконавчої влади Львова, обіцяючи родинам загиблих героїв створити Парк пам’яті на земельній ділянці, на якій розташована приватна власність нашої компанії. Сама ж земельна ділянка знаходиться у постійному багаторічному користуванні товариства відповідно до закону. Наша компанія регулярно сплачує місту земельний податок, який сумарно сьогодні обчислюється мільйонами гривень. Тобто всі законі підстави і документи на землю і приватну власність чинні і ніколи не піддавались жодному сумніву. Саме тому ми вирішили звернутись до представників медіа і опублікувати цей прес-реліз.

Не менш брутальними виглядали спроби високопосадовців Львова свідомо очорнити ім'я нашого інвестора перед громадою, а також поважними духовними інституціями у зв’язку з планами щодо розвитку території, яка є у нашому користуванні на Хуторівці.

Товариство «Агрокультура Захід» заявляє, що дії міських чиновників і окремих депутатів є нічим іншим як спробою протиправного захоплення земельної ділянки, на якій знаходиться наше приватне майно.

Ми наголошуємо на тому, що понад півтора року тому з нашої ініціативи було запропоновано облаштувати на Хуторівці паркову зону з озером. Так, ми не називали її гучно, але передбачили відкритий доступ до неї всіх львів'ян. І саме ця ідея знайшла підтримку мешканців та освітніх установ, які знаходяться по сусідству.

Вважаємо необхідним також повідомити громадськість про те, що Товариство «Агрокультура Захід» входить в групу компаній, які сукупно є великими платниками податків в державний і місцеві бюджети — в межах двохсот мільйонів гривень щорічно. Компанії нашої групи створили щонайменше 900 офіційних робочих місць лише у Львові. Всі ці працівники сплачують сумарно значний ПДФО до бюджету Львова.

Ми віримо у відповідальність депутатського корпусу Львівської міської ради і в те, що депутати дотримаються норм закону при розгляді проєкту ухвали, який є противоправний.

Ми готові дослухатись до всіх пропозицій громадськості щодо вшанування пам’яті наших захисників та підтримати їх, якщо вони не порушують закони та права інших громадян.

Разом з тим, ми залишаємо за собою право відстоювати свої законні права у суді, а також всіх інших правоохоронних органах у випадку, якщо наші законні права будуть порушені. У цьому випадку наше товариство також залишає за собою право повідомити про ці порушення бізнес-омбудсмена України та міжнародні фінансові інституцій, а саме: ЄІБ, ЄБРР, IFC, DFC, державні експортно-імпортні агентства Європи, а також Американську торгове льну палату, членами якої є компанії нашої групи.

Кінцевий бенефіціарний власник ТзОВ «Агрокультура Захід» Мандзюк Ольга