Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

Львівські ортопеди безкоштовно замінили 67-річній жінці зношені кульшові суглоби

  • 16.10.2024, 19:45
  • 173

Ортопеди-травматологи львівської лікарні св. Пантелеймона безкоштовно замінили 57-річній Оксані Бардаш зі Львова, що майже втратила здатність ходити, кульшові суглоби. Жінка страждала від болю в ногах, спричиненого коксартрозом четвертої стадії - хронічним захворюванням, що руйнує хрящі суглобів

Фото: Перше медичне об'єднання Львова
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Про це повідомили у пресслужбі #ТМО 1.

Два роки тому у Оксани Бардаш почала боліти нога. Спершу одна, а невдовзі і друга. Біль ставав все сильніший і коли жінка вже не могла самостійно ходити, то звернулася по допомогу до спеціалістів.

В рамках міської програми їй провели ендопротезування — операція з заміни зношених суглобів на штучні.

«Основне завдання суглоба — це рух. Коли ділянки, по яким рухається суглоб деформуються і навколо нього утворюється наріст, це спричиняє сильний біль. На жаль, консервативно це захворювання не лікується. Єдиний метод — це ендопротезування суглоба», — каже ортопед-травматолог Роман Жовняр.

Торік лікарі успішно замінили пацієнтці лівий кульшовий суглоб, а цього літа — правий. Така операція проводиться з інтервалом, щоб уникнути ускладнень у післяопераційний період і забезпечити пацієнтам швидке відновлення.

Зараз пані Оксана поступово повертається до активного життя та вже пересувається за допомогою милиць.