Передплата 2025 «Добрий господар»

Партія FPV-дронів, техніки та РЕБ на мільйон євро для ЗСУ

  • 16.10.2024, 11:59
  • 127

Петро Порошенко підготував чергову партію техніки та дронів для бойових бригад і батальйонів. Вартість цього конвою — 45 мільйонів гривень

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

«За моєю спиною стоять два дуже крутих комплекси шиномонтажу. Хлопці на фронті навіть не мріють про те, що вони можуть дуже швидко перевзути автівки», — говорить Порошенко.

«1600 FPV-дронів. „Десяток“, „вісімок“. „Мавіки“ денні і нічні. Нічні FPV», — перераховує п’ятий президент.

«Зараз тут стоїть двісті п’ятдесят сім „Ванільних цукорків“ — детекторів дронів. Двадцять два комплекси „Шатро“, які закривають наші опорники від ворожих FPVшок», — говорить Порошенко.

«А ще ми дуже швидко наближаємося до трьохсотої машини. Ви бачите, там двісті дев’яносто третя — це маніпулятор, який перевантажує снаряди для нашої артилерійської бригади. А ще комплекс управління для батальйону безпілотних літальних апаратів, який може дуже ефективно працювати в пересувній позиції», — пояснює Порошенко.

Загалом у військо цього тижня передають 1600 FPV-дронів, 2 шиномонтажі, 2 екскаватори для інженерної та штурмової бригад, денні та нічні «Мавіки», 257 «Ванільних цукорків», 22 комплекси окопного РЕБу «Шатро», квадроцикли, вантажівки DAF Lеylаnd з маніпулятором для артилеристів та пункт керування БПЛА, комп’ютерну техніку. «Все, що можемо, — на фронт», — наголошує Петро Порошенко.