Передплата 2025 ВЗ

В Армія+ з’являться нові послуги, — Міноборони

  • 13.10.2024, 15:50
  • 150

У наступній версії додатка з’являться функції навчання. Також там буде електронний військовий квиток та соціальні послуги і бонуси від бізнесів

Фото Міноборони України
Фото Міноборони України

Про ці плани розповіла заступниця міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко під час зустрічі з американською делегацією на чолі з віцепрезидентом Інституту миру США Вільямом Тейлором.

«У цивільному житті ми звикли до зручних цифрових сервісів. Наша мета — зробити військову службу максимально комфортною та сучасною, враховуючи специфіку армії», — наголосила Черногоренко.

За її словами, основні нововведення Армія+ міститимуть:

  • навчальний модуль з базовою інформацією про військову справу, що вже погоджений з Генеральним штабом ЗСУ;
  • цифровий аналог військового квитка, який матиме таку ж юридичну силу, що й паперовий;
  • систему бонусів, знижок та соціальних пільг для військових.

Також вона розповіла, що у застосунку Резерв+, з’явиться інноваційний сервіс рекрутингу, що дозволить військовозобов'язаним переглядати актуальні вакансії у військових частинах.

«Ми прагнемо зробити процес мобілізації більш прозорим та інформативним. Щоб вмотивовані люди, які вирішили добровільно долучитися до лав Сил оборони, отримали повну картину можливостей служби», — наголосила заступниця міністра.

Тим часом американська делегація відзначила значний прогрес Міноборони за останній рік у сфері інновацій, зокрема — заснування Коаліції дронів та впровадження важливих законодавчих ініціатив, а також презентувала свої пропозиції щодо реформування оборонного сектору в Україні.

Як повідомили у Міноборони, за підсумками зустрічі сторони домовилися продовжити тісну співпрацю у галузі інновацій та цифрової трансформації оборонного сектору.