Передплата 2025 «Добре здоров’я»

WP: росія до кінця року може відправити в Україну кілька тисяч солдатів із КНДР

  • 12.10.2024, 15:15
  • 284

Офіційні особи Південної Кореї та України продовжують ідентифікувати військовослужбовців Північної Кореї, які уже воюють в Україні, а також навчаються у росії для можливого майбутнього розгортання поряд з російськими військовими

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це виданню Washington Post розповів представник української військової розвідки на умовах анонімності.

За його словами, північнокорейські офіцери вже перебувають на території України, яку окупувала росія, для спостереження за російськими військами та вивчення поля бою. А втім, українські військові ще не стикалися з жодним північнокорейським підрозділом, який би брав участь у бойових діях.

Співрозмовник WP також каже, що поки що невідомо, де саме на українському фронті можуть розгорнути бойові підрозділи з військових КНДР, які зараз проходять підготовку в росії. Один із варіантів — це те, що їх можуть використати у прикордонних регіонах рф, щоб звільнити російські війська для участі у бойових діях в Україні.

«Це могло б мати значний вплив. Особливо, якщо ми говоримо про вивільнення резервів на території самої російської федерації», — сказав представник української розвідки.

Нагадаємо, ще торік Головне управління розвідки Міноборони України повідомляло про прибуття на тимчасово окуповану територію України обмеженого контингенту військовослужбовців Північної Кореї, зокрема підрозділів інженерних військ.