Передплата 2025 «Добре здоров’я»

СБУ затримала російського шпигуна у ЗСУ

  • 10.10.2024, 10:50
  • 166

СБУ затримала ще одного «крота» російських спецслужб у ЗСУ

Фото СБУ
Фото СБУ

Служба безпеки затримала агента рф, який мобілізувався до ЗСУ, щоб коригувати удари росіян по українській армії.

За матеріалами справи, зрадником виявився 30-річний мешканець Одеси. російська спецслужба завербувала його через Телеграм-канали, де він шукав швидкий заробіток.

Спочатку фігурант виконав «тестове завдання» ворога, а потім у серпні 2024 року за вказівкою російського куратора вступив на військову службу до однієї з військових частин ЗСУ.

Служба безпеки України документувала кожен крок підривної діяльності зрадника і затримала його «на гарячому», коли він готувався відправити секретні координати в рф.

Як встановило розслідування, пріоритетними цілями ворога були навчальні центри та пункти постійної дислокації сил ППО, куди влаштувався їхній «кріт».

За наявними даними, окупанти сподівалися завдати вогневе ураження по об'єктах у той час, коли там буде найбільше зосередження українських захисників.

Відомо, що зрадник у момент атаки планував сховатися за межами військової частини, щоб у подальшому продовжити коригування вогню.

Під час обшуків у агента виявили мобільний телефон із доказами роботи на ворога.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.