Передплата 2025 «Добрий господар»

Магнітні бурі на 14 — 20 жовтня 2024 року

За попередніми прогнозами учених, цього тижня космічна погода балансуватиме між слабким та помірним рівнями геомагнітної напруженості, своєрідним поділом яких, до певної міри, стане день із сильним геомагнітним збуренням

Розпочнеться тиждень, 14 жовтня, як передба­чають астрофізики, днем зі слабким рівнем гео­магнітної напруженості. Із таким же фоном обіця­ють бути і 16, 17 та 20 жовтня. Під час них особи із підвищеною чутливістю до впливу магнітосфери мо­жуть потерпати від головного болю та дратівливості, порушення рівноваги та координації рухів, зниження концентрації уваги, втомлюваності та депресії, підви­щеної нервозності, запаморочення та втрата апети­ту, серцевих проблем, підвищеного кров’яного тиску.

Днями із помірним рівнем геомагнітної напруже­ності учені назвали 15 та 19 жовтня. Під час них осо­би, чутливі до впливу магнітосфери, можуть відчувати головний біль, погіршення сну, мігрень, мати підвищену чутливість до звуків та світла, емоційну нестабільність.

Під час сильного геомагнітного збурення, яке, за передбаченнями учених, станеться 18 жовтня, особи, чутливі до впливу магнітосфери, можуть по­терпати від погіршення настрою, слабкості та безсоння.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впли­ву геомагнітних перепадів, більше гуляйте на свіжо­му повітрі, вживайте достатньо води, відмовтеся від шкідливої їжі та напоїв, намагайтеся не перевтом­люватися й уникати стресів, тримайте під рукою не­обхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте посилене нездужання — звертай­теся до лікаря.

P. S. Це — попередній прогноз. Він не стовідсот­ково достовірний. Адже спророкувати раптові спала­хи на всесвітньому Світилі, їхню силу і наслідки впли­ву на нашу планету завчасно неможливо. Найчіткіше про зміни геомагнітного поля Землі і їхній вплив на людей науковці можуть повідомити за 2−3 дні до їх на­стання.