Передплата 2025 ВЗ

Француз 25 днів подорожуючи велосипедом зібрав понад 300 тисяч гривень для ЗСУ

  • 08.10.2024, 20:15
  • 144

Французький журналіст Себастьян Гобер подолав шлях від Львова до Брюсселя на велосипеді, щоб зібрати кошти для добровольця та його підрозділу, який б'ється за Україну. Жертводавці перерахували понад 315 тисяч гривень

Фото: Себастьян Гобер
Фото: Себастьян Гобер

За 25 днів своєї подорожі Гобер подолав понад 2136 кілометрів, хоча це і перевищило заплановані 1700 км. За цей час він двічі зупинився — в польському Щецині та німецькому Берліні.

Загалом журналіст побував у 5 країнах: Україні, Польщі, Німеччині, Нідерландах та Бельгії. Він поділився, що за цей час йому трапилися два дощові дні й кілька таких вечорів.

Кошти, що переказали за час подорожі, передадуть волонтерам, які придбають пікап для французького добровольця Джонатана та його підрозділу, який захищає Україну.

«Донатили і українці, і французи, і бельгійці, і інші іноземці. Усім уклінна подяка за кожну гривню та євро!» — розповіла одна з авторок Kult: Podcast Тетяна Огаркова, яка підтримала ініціативу.

За словами Себастьяна, кошти переказали 170 людей.

Окрім того, він поділився, що за час своєї подорожі в нього жодного разу не спускалися колеса велосипеда, він чотири рази випив пива, випалив 20 цигарок, зʼїв «незліченну кількість смаколиків» та «мільйон хот-догів».