Передплата 2024 «Добра кухня»

Вибух «шахеда» в білорусі потрапив на відео, а жінку, яка його виклала, затримали спецслужби

  • 04.10.2024, 17:58
  • 142

білоруські ЗМІ заявили про затримання жительки Гомельської області, яка зафільмувала на відео падіння, ймовірно, російського безпілотника типу Shahed

Фото: БелТА
Фото: БелТА

4 жовтня державне білоруське інформагенство «БелТА» повідомило про затримання жінки з міста Калинковичі за «співпрацю з екстремістськими ресурсами», яким вона нібито передавала інформацію, фото- та відеоматеріали.

Telegram-канал «Флагшток» пише, що відео, ймовірно, прильоту російського «шахеда» у білорусі вперше з’явилося у Viber-чаті «Калинковичі, Авто, ДАІ».

Затримували жінку співробітники Комітету державної безпеки білорусі за силової підтримки Спеціального загону швидкого реагування (СОБР).

Зазначимо, моніторинговий канал «беларускі Гаюн» заявив, що вранці 3 жовтня у Калинковичах вибухнув «шахед». Близько 5-ї ранку жителі Калинковичів чули гучний звук вибуху. А за 12 хвилин до цього моніторингові канали з України повідомили про захід «шахеда» в повітряний простір білорусі та його рух у напрямку Мозиря. Повітряні сили ЗСУ також повідомили про заліт одного російського безпілотника до білорусі (ще 23 ворожі БпЛА локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно, внаслідок активної протидії РЕБ).

Поки безпілотник був у небі, білорусь не підіймала свою авіацію. Здетонував дрон самостійно чи був збитий силами ППО — невідомо.

Схожі новини