Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Магнітні бурі у перших двох декадах жовтня 2024 року

За попередніми прогнозами учених, у цей період поточного місяця цьогорічної осені космічна погода очікується доволі різноманітною. Хоча й переважатимуть дні зі слабким рівнем напруженості геомагнітного фону Землі. Проте не минеться й без днів із помірним та сильним рівнем напруженості магнітосфери. І усі вони матимуть певний вплив на наше здоров’я

Слабкий рівень геомагнітної на­пруженості прогнозують 4, 6, 9, 14, 16, 17, 20 жовтня. У ці дні особи із підвищеною чутливістю до впливу маг­нітосфери можуть відчувати вплив на електронні пристрої та системи кому­нікації, підвищену дратівливість та не­рвозність, зниження концентрації уваги, головний біль та дратівливість, пору­шення рівноваги та координації рухів, зниження концентрації уваги, стомлю­ваність та депресію, запаморочення та втрату апетиту, серцеві проблеми, під­вищений кров’яний тиск.

Помірний рівень геомагнітної на­пруженості, як передбачають учені, слід очікувати 3, 5, 8, 10, 11, 12, 15, 19 жовтня. У ці дні особи, чутливі до впливу магнітосфери, можуть відчувати розла­ди рівноваги та координації рухів, мож­ливі ефекти впливу на репродуктивну систему, підвищена дратівливість та не­рвозність, зниження концентрації уваги, погіршення настрою та депресія, втома та слабкість, підвищена агресивність та дратівливість, емоційна нестабільність, серцеві проблеми та аритмія, підвище­ний кров’яний тиск, запаморочення та втрата рівноваги, утруднення координа­ції рухів, головний біль, погіршення сну, мігрень, підвищена чутливість до зву­ків та світла, емоційна нестабільність.

Сильного геомагнітного збурення, за передбаченнями учених, слід очікува­ти 7, 13 та 18 жовтня. У ці дні у людей з хронічними захворюваннями можли­ві запаморочення та нудота, зниження апетиту, безсоння та порушення сну, підвищена чутливість до змін погоди, погіршення настрою, слабкість та без­соння.

Щоб убезпечити здоров’я і самопо­чуття від впливу геомагнітних перепа­дів, більше гуляйте на свіжому повітрі, вживайте достатньо води та відмовтеся від шкідливої їжі та напоїв, намагайтеся не перевтомлюватися та уникати стре­сів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте посилене нездужан­ня — звертайтеся до лікаря.

P. S. Це — попередній прогноз. Він не стовідсотково достовірний. Адже спророкувати раптові спалахи на всес­вітньому Світилі, їхню силу і наслідки впливу на нашу планету завчасно не­можливо. Найчіткіше про зміни геомаг­нітного поля Землі і їхній вплив на лю­дей науковці можуть повідомляти за 3−2 дні до їх настання.

Схожі новини