Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Лівані знайшли російську зброю, — джерела

  • 02.10.2024, 12:45
  • 225

На позиціях «Хезболли» у Лівані виявили зброю російського виробництва

Фото Channel 13
Фото Channel 13

Вказано, що озброєння захопили під час операції на півдні Лівану.

Там виявили ракети 9М131ФМ (термобаричні) та 9M131M протитанкового ракетного комплексу «Метис-М».

Також знайшли переносний зенітно-ракетний комплекс 9K32M «Стрела-2» й реактивні піхотні гранатомети РПГ-29 «Вампир» та РПГ-27 «Таволга».

Джерела припускають, що зброя російського виробництва могла потрапити до «Хезболли» через треті країни, зокрема — через Сирію. Також є можливість постачань з рф шляхом експорту через треті країни.

У вересні у Лівані масово вибухали пейджери у кишенях або руках бойовиків підтримуваного Іраном ліванського угруповання «Хезболла». Однак Ізраїль заперечує свою причетність до масових вибухів пейджерів у членів «Хезболли», зазначаючи, що ліванське угруповання має чимало ворогів.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) зосередить свої військові зусилля на півночі, де межує з Ліваном, оскільки розпочинається «нова фаза» війни.

27 вересня речник ЦАХАЛу контрадмірал Даніель Хагарі оголосив, що ізраїльські ВПС вдарили по головній штаб-квартирі «Хезболли» в столиці Лівану Бейруті.

Згодом Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) офіційно заявила про ліквідацію лідера та одного з засновників угруповання «Хезболла» Хасана Насралли.

1 жовтня Ізраїль повідомив США, що здійснює обмежені наземні операції, зосереджені на інфраструктурі «Хезболли» у Лівані.

1 жовтня Іран здійснив пуск ракет по території Ізраїлю.

Есмінці США збили частину ракет, якими Іран атакував Ізраїль.

Прем'єр Ізраїлю Нетаньяху заявив, що Іран заплатить за масований ракетний обстріл.

Схожі новини