Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Американські есмінці допомагали відбивати ракетну атаку Ірану, — ЗМІ

  • 02.10.2024, 10:45
  • 215

1 жовтня есмінці США збили частину ракет, якими Іран атакував Ізраїль

Фото AFP
Фото AFP

У Пентагоні цю інформацію офіційно не підтверджували. Втім раніше президент США Джо Байден доручив американським військовим допомогти Ізраїлю відбити ракетну атаку Ірану.

Речник Ради національної безпеки Шон Саветт повідомляв, що Байден і віцепрезидентка Камала Гарріс стежили за ситуацією з масованим ракетним обстрілом Ірану.

Ситуація між Ізраїлем і «Хезболлою» загострилася у вересні.

17−18 вересня у Лівані масово вибухали пейджери у кишенях або руках бойовиків ліванського угруповання «Хезболла». Однак Ізраїль заперечує свою причетність до масових вибухів пейджерів у членів «Хезболли», зазначаючи, що ліванське угруповання має чимало ворогів.

Водночас міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) зосередить свої військові зусилля на півночі, де межує з Ліваном, оскільки розпочинається «нова фаза» війни.

27 вересня речник ЦАХАЛу контрадмірал Даніель Хагарі оголосив, що ізраїльські ВПС вдарили по головній штаб-квартирі «Хезболли» в столиці Лівану Бейруті.

Згодом Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) офіційно заявила про ліквідацію лідера та одного з засновників угруповання «Хезболла» Хасана Насралли.

1 жовтня Ізраїль повідомив США, що розпочав обмежені наземні операції, зосереджені на інфраструктурі «Хезболли» у Лівані.

Схожі новини