Передплата 2024 ВЗ

Стахіву знову не обрали запобіжний захід: причина

  • 30.09.2024, 12:30
  • 215

Сьогодні вранці, 30 вересня, Галицький районний суд Львова втретє не зміг обрати запобіжний захід 39-річному львівському провокатору Остапу Стахіву, якого підозрюють у шахрайстві та поширенні інформації про розташування підрозділів Збройних сил України

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Ще до початку засідання Стахів подав клопотання про відвід судді Віктора Романюка, яке суд задовольнив. Однак під час судового засідання підозрюваний говорив, що не має претензій до складу суду.

Зазначимо, що 25 і 27 вересня суд не зміг обрати Остапу Стахіву запобіжний захід, оскільки він перебував на допиті в поліції разом із адвокатом і не зʼявився на судове засідання. У суд 30 вересня Стахів прийшов зі своїми прихильниками. Вони цькували й нападали на журналістів, які прийшли працювати. Підозрюваний показував псевдожурналістське посвідчення та розповідав, що його «тероризують».

Адвокатами Стахіва є Михайло Магарський та Микола Кремінець (долучився до засідання онлайн), які захищають його у справі про повалення конституційного ладу. Суд 30 вересня призначив підозрюваному державного адвоката Володимира Яцишина, який заявив про самовідвід.

Нагадаємо, що 25 вересня слідчі повідомили Стахіву про підозру в шахрайстві за ч. 1 та ч. 2 ст. 190 ККУ та перешкоджанні законній діяльності ЗСУ за ч. 2 ст. 114−2 ККУ. В його помешканні, а також в помешканнях його соратників Дмитра Вратіла та Наталії Реган, співорганізатора курсів у Києві Жана Новосельцева провели обшуки. Також обшуки відбулись у центрі друку на вулиці Драгоманова у Львові.

Зазначимо, що справа стосується псевдожурналістських курсів, які Остап Стахів упродовж кількох років за гроші організовував разом із соратниками. Гроші необхідно було переказати на рахунок його ГО «Об'єднання правозахисників України». Після завершення псевдокурсів випускникам роздавали посвідчення журналістів газети, яка не мала відповідної акредитації.

Схожі новини