Передплата 2024 «Добра кухня»

У Шевченківському гаю відкрили новий сучасний безбар‘єрний інформаційно-освітній центр

  • 29.09.2024, 17:35
  • 138

Сьогодні у Музеї народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького, відомому в народі як Шевченківський гай, відкрили новий простір — інформаційно-освітній центр. Він повністю адаптований для людей з різними потребами, а також тут є велике сучасне укриття

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Інформаційно-освітній центр Львівського скансену — це місце, що зустрічатиме відвідувачів музею, оскільки тут запрацювали сучасні каси та інформаційна стійка. Також тут облаштували дитячий освітній простір, конференц-зали для проведення заходів, кафе і музейну крамничку.

«В нас дуже крутий простір, ми відкриваємо не лише будівлю — а цілу зону, адже зайшовши сюди, ви відкриваєте для себе те, чого не було раніше. Це нові доступні доріжки, нові об'єкти, кімната матері і дитини, дитячий освітній простір, нові доступні вбиральні для людей з інвалідністю. І дуже важливим для нас є нове велике доступне укриття, адже живемо в час війни, і саме це укриття — одна з вагомих причин, чому цей проєкт був для нас потрібний», — зазначив Михайло Закопець, директор музею.

Зокрема, площа укриття — понад 130 кв. м, і у разі тривоги воно може прихистити близько 200 осіб.

Будівля простору — інклюзивна та безбар'єрна, у ній обладнані пандуси та доріжки для пересування на кріслі колісному, вбиральня для маломобільних людей, понижена стійка на касі, а також кімната догляду за немовлятами. Загальна площа центру — понад 1000 кв.м.

Окрім відкриття простору, відвідувачі мали змогу доєднатися до екскурсій музеєм, відвідати діючі виставки та майстеркласи з гончарства. А завершить цей день співоче дійство за участі співачки, дослідниці автентичних українських пісень та духовного співу Уляни Горбачевської.

До слова, старий вхід теж використовуватимуть: найперше для службових потреб, а також у дні великого напливу відвідувачів.

Схожі новини