Передплата 2024 ВЗ

Німеччина на підтримку енергосистеми України виділить € 70 мільйонів

  • 26.09.2024, 11:45
  • 188

Бюджетний комітет Бундестагу схвалив у середу, 25 вересня, пакет допомоги на загальну суму 70 мільйонів євро, призначений для підтримки сектора тепло- та електропостачання України

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це повідомляє DW.

У федеральному Міністерстві економічної співпраці та розвитку пояснили, що ці гроші спрямують на забезпечення українських міст і громад малими теплоелектроцентралями, котлами, генераторами та сонячними панелями.

Мета такого підходу — створення децентралізованого енергопостачання за допомогою невеликих теплоелектростанцій або сонячних систем.

За даними німецького відомства, створення децентралізованого та гнучкого енергопостачання за допомогою невеликих теплоелектроцентралей, котлів, генераторів та сонячних систем має на меті запобігти найгіршим наслідкам у постраждалих містах та громадах, особливо на тлі наближення зими.

Завдяки такій допомозі, громадські центри, лікарні, школи та інші соціальні об'єкти отримають більш надійне та незалежне енергопостачання, наголошують у Берліні.

На думку профільної міністерки Свеньї Шульце, росії «буде не так просто зруйнувати децентралізовану енергосистему в Україні».


Джерело:  DW

Схожі новини