Передплата 2024 «Добра кухня»

На Львівщині викрили посадовицю та підрядника, які «заробили» на ремонті ліфтів у лікарні

  • 24.09.2024, 12:30
  • 340

Сума збитків — майже 700 тисяч гривень

Фото Львівської обласної прокуратури
Фото Львівської обласної прокуратури

Прокурори Львівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо заступника директора із економічних питань однієї із районних лікарень Львівщини та керівника підрядного товариства. Їм інкримінують зловживання службовим становищем та допомогу у зловживанні службовим становищем відповідно (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України).

Слідство з`ясувало, що у 2022 році посадовиця, зловживаючи службовим становищем, організувала перемогу у тендері «потрібного» для неї підрядного товариства. Воно мало надати послуги щодо капітального ремонту трьох ліфтів із заміною ліфтового обладнання у одній із районних лікарень Львівщини.

Надалі на виконання умов договору, переможцем тендеру було змонтовано пасажирські ліфти. Проте технічні параметри та їх тип не відповідали вимогам тендерної, проєктно-кошторисної та звітної документації.

Директор товариства, знаючи про це, вніс у офіційні документи неправдиві відомості. В акті прийому виконаних будівельних робіт та довідці про їх вартість вказав устаткування, яке не відповідає фактично встановленому, а також завищив його вартість.

Відтак суб'єкту господарювання безпідставно перерахували майже 700 тис. грн.

Схожі новини