Передплата 2024 ВЗ

Магнітні бурі на 30 вересня — 6 жовтня 2024 року

За попередніми прогнозами учених, цього тижня космічна погода балансуватиме між слабким та помірним рівнями геомагнітної напруженості

Дні зі слабким рівнем геомагнітної напру­женості прогнозують на 30 вересня, 1, 4, та 6 жовтня. Під час них особи із підвищеною чут­ливістю до впливу магнітосфери можуть потер­пати від посилення больових відчуттів у людей з хронічними захворюваннями, зниження працез­датності та продуктивності, впливу на електронні пристрої та системи комунікації, підвищеної дратівливості та нервозності, зниження концен­трації уваги.

Помірного рівня геомагнітної напруженос­ті, як передбачають учені, слід очікувати 2, 3 і 5 жовтня. У ці дні особи, чутливі до впливу магні­тосфери, можуть відчувати розлади рівноваги та координації рухів, можливі ефекти впливу на ре­продуктивну систему, підвищену дратівливість та нервозність, зниження концентрації уваги.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних перепадів, більше гуляй­те на свіжому повітрі, вживайте достатньо води, відмовтеся від шкідливої їжі та напоїв, намагай­теся не перевтомлюватися й уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте посилене нездужання — звертайтеся до лікаря.

P. S. Це — попередній прогноз. Він не стовід­сотково достовірний. Адже спророкувати рап­тові спалахи на всесвітньому Світилі, їхню силу і наслідки впливу на нашу планету завчасно не­можливо. Найчіткіше про зміни геомагнітного поля Землі і їхній вплив на людей науковці мо­жуть повідомляти за 2−3 дні до їх настання.

Схожі новини