Передплата 2024 «Добрий господар»

«Ми добилися, щоб у Києві були топоніми на честь Євросоюзу і НАТО», — Марина Порошенко

  • 21.09.2024, 12:20
  • 248

Фракція «Європейська Солідарність» у Київраді добилася, щоб у столиці України були топоніми на честь Європейського Союзу і НАТО

Марина Порошенко. Фото із сайту Євросолідарності
Марина Порошенко. Фото із сайту Євросолідарності

Про це в ефірі «Прямого» сказала лідерка «Євросолідарності» у Київраді Марина Порошенко. Вона нагадала, що раніше на честь Євросоюзу був названий проспект Правди, а на останньому засіданні Київрада підтримала рішення щодо площі Північноатлантичного альянсу.

«Щодо декомунізації і дерусифікації міста Києва, це дуже важливе питання. Бо ми маємо залишити в минулому ту спадщину, яку ми отримали з часів Радянського Союзу і яка вже більше 30 років все ще присутня на території України. Ми на сесії проголосували черговий пакет перейменувань вулиць і площ міста Києва. Я хочу з гордістю сказати, що відтепер в Києві зʼявиться площа Північноатлантичного альянсу (НАТО)», — повідомила Марина Порошенко.

«Фракція „ЄС“ послідовно боролася за те, щоб у Києві зʼявились топоніми на честь Євросоюзу і НАТО. Нарешті ми вже маємо і проспект Європейського Союзу, і площу Північноатлантичного альянсу. Це ті два вектори, які записані в нашій Конституції. Все українське суспільство має максимально робити для того, щоб ми через доєднання до НАТО, до ЄС стали більш захищеними. Щоб ми могли разом з усім цивілізованим світом зупинити цю війну і стати частиною європейської родини, частиною НАТО», — говорить Марина Порошенко.

Схожі новини