Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Президентка Мексики відхилила запрошення Зеленського відвідати Київ

  • 18.09.2024, 14:30
  • 313

Обрана президентка Мексики Клаудія Шейнбаум заявила, що має намір дотримуватися політики невтручання у зовнішні справи, продовжуючи курс свого попередника Андреса Мануеля Лопеса Обрадора

Обрана президентка Мексики Клаудія Шейнбаум. Фото: РБК
Обрана президентка Мексики Клаудія Шейнбаум. Фото: РБК

Про це повідомляє Fuser News.

Шейнбаум відхилила запрошення Президента України Володимира Зеленського відвідати Київ після свого вступу на посаду 1 жовтня.

«Наша відповідальність знаходиться тут. Ми будемо відвідувати деякі міжнародні заходи, які вважаємо важливими, але ми не будемо багато мандрувати. Наша відповідальність — тут», — сказала Шейнбаум, наголошуючи, що головним завданням її адміністрації буде розв’язання внутрішніх проблем.

Шейнбаум заявила, що підтримуватиме зовнішню політику свого попередника Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, яка полягає у невтручанні у справи інших держав та підтримці мирного вирішення будь-яких конфліктів.

Шейнбаум також підтвердила прихильність Мексики підтримці дипломатичних відносин з усіма країнами, за винятком Еквадору, де у квітні стався інцидент з мексиканським посольством, який Шейнбаум назвала «порушенням суверенітету».

Схожі новини