Передплата 2024 ВЗ

Місто до зими готове?

У мерії беруть 3,2 мільйона гривень кредиту — на нову снігоприбиральну техніку

Фото Романа БАЛУКА
Фото Романа БАЛУКА

Зима не за горами. У львівській Ратуші вирішили взяти 3,2 мільйона гривень кредиту на нову снігоприбиральну техніку. За ці кошти придбають два трактори для очищення доріг від снігу.

Як повідомили «ВЗ» у Га­лицькій районній адміністрації, комунальні підприємства «Ста­рий Львів» і «Айсберг» візьмуть кредит під державну програму (зі зменшеними відсотками) — для купівлі двох «райдерів». Це погоджено на сесії Львівської міської ради.

«Для належного прибиран­ня центральної частини міс­та в зимовий період необхід­но придбати додаткову техніку, а саме „райдери“ з кабіною. Вартість однієї одиниці - по­над 1,6 млн грн, — повідомила голова Галицької районної адміністрації Галина Гладяк. — Маємо зібрати кредитні про­позиції від державних банків, і на бюджетній комісії спільно з депутатами методом конкур­су оберемо найкращу з них. Підприємства виплачувати­муть кредити з отриманих від своєї господарської діяльнос­ті коштів, тож бюджет міста не є гарантом цих комунальних підприємств. А борг міста не збільшиться».

Схожі новини