Передплата 2024 «Добра кухня»

Магнітні бурі на 23 — 29 вересня 2024 року

За попередніми прогнозами учених, цього тижня космічна погода балансуватиме між слабким та помірним рівнями геомагнітної напруженості, своєрідним поділом яких, до певної міри, стане день із сильним геомагнітним збуренням

Розпочнеться тиждень, 23 вересня, як передбача­ють астрофізики, зі штормової події на Сонці. Відтак у цей день особи із підвищеною чутливістю до впливу магнітосфери можуть потерпати від апатії та депре­сивного стану.

Помірного рівня геомагнітної напруженості слід очікувати 24, 26 вересня. У ці дні особи, чутливі до впливу магнітосфери, можуть відчувати погіршен­ня зору та слуху, серцево-судинні симптоми, зокрема підвищене серцебиття та зміну артеріального тиску.

Дні зі слабким рівнем геомагнітної напруженості прогнозують на 25, 28 та 29 вересня. Під час них особи із підвищеною чутливістю до впливу магнітос­фери можуть потерпати від розладів травлення, вклю­чаючи нудоту та блювання, підвищеної чутливості до погодних змін, погіршення функцій імунної системи. Однак слід очікувати і сильного геомагнітного збу­рення, яке, за передбаченнями учених, станеться 27 вересня. Під час нього особи, чутливі до впливу магнітосфери, можуть потерпати від втрати рівнова­ги та координації, утруднення зосередженості та при­йняття рішень, підвищеної втомлюваності.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних перепадів, більше гуляйте на свіжому по­вітрі, вживайте достатньо води, відмовтеся від шкідли­вої їжі та напоїв, намагайтеся не перевтомлюватися й уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте посилене нездужання — звертайтеся до лікаря.

P. S. Це — попередній прогноз. Він не стовідсот­ково достовірний. Адже спророкувати раптові спала­хи на всесвітньому Світилі, їхню силу і наслідки впливу на нашу планету завчасно неможливо. Найчіткіше про зміни геомагнітного поля Землі і їхній вплив на людей науковці можуть повідомляти за 2−3 дні до їх настання.

Схожі новини