Передплата 2024 «Добрий господар»

Польщу закликають знайти механізм для спільного захисту українського неба

  • 16.09.2024, 09:24
  • 221

Петро Порошенко зустрівся із міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським

Фото з соціальних мереж Петра Порошенка
Фото з соціальних мереж Петра Порошенка

«Радий вітати у нашому центрі допомоги Збройним Силам та в нашому прозорому офісі доброго друга України, мого давнього товариша, міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського. Радек завжди там, де треба бути. Сьогодні він у Києві, вболіває за Україну, нашу боротьбу, перемогу та нашу демократію», — констатує Порошенко.

Лідер партії розповів польському гостю про свою оцінку ситуації на полі бою, адже регулярно спілкується з військовими й командирами.

«Складні бої потребують складних рішень, і надання Україні права бити вглиб території росії по військових обʼєктах ворога — одне з таких рішень. Висловив надію на підтримку та адвокацію наших справжніх друзів і союзників», — написав Порошенко у соцмережах.

Він також наголосив: важливо продовжувати зміцнення «повітряного щита» над територією України, і треба знайти механізм для співдоповнення зусиль українських захисників неба та потенціалу союзників.

«Не оминули увагою питання стратегічної безпеки для Європи та світу. Жодного іншого рішення у цьому питанні немає, окрім членства України в НАТО», — наголосив пʼятий президент.

«Окрему увагу присвятили ситуації в Україні, викликам нашій економіці, енергетиці, інфраструктурі в цілому, а також демократії, верховенству права, свободі слова, важливості розвитку багатопартійного парламентаризму», — повідомив Петро Порошенко.

Схожі новини