Передплата 2024 «Добра кухня»

Під час прощання з військовим у Шацькій громаді церковнослужителі вели службу російською

  • 13.09.2024, 09:29
  • 217

У Шацькій громаді під час громадської панахиди за загиблим військовослужбовцем Сергієм Данилюком виникла конфліктна ситуація між військовими та представниками Української Православної Церкви московського патріархату

Фото: умовне, Вечірній Київ
Фото: умовне, Вечірній Київ

Про це журналістам Район.Шацьк повідомили очевидці.

Сергій Данилюк, який служив два роки на фронті, загинув 3 вересня 2024 року на Херсонщині, отримавши поранення під час атаки ворожого безпілотника. 12 вересня військовий назавжди повернувся додому. В Шацьку, в селищному сквері організували громадську панахиду, яку проводили церковнослужителі УПЦ мп Шацької громади.

Військові, які приїхали провести в останню путь свого побратима, висловили невдоволення тим, що служба велась російською мовою. Виступила вдова одного з побратимів, яка закликала відмовитися від всього російського, адже це є неповагою до воїна, який віддав життя за Україну.

Під час її промови, а саме у відповідь на прохання змінити мову відправи, півчі почали голосно співати, намагаючись заглушити голос вдови воїна. Виникла напружена ситуація, у яку втрутилася поліція, а після Богдан Тимошук, секретар Шацької селищної ради, попросив півчих поважати людину, яка виступає, і не перебивати її голосним співом.

Після сутички священники, які також брали участь у панахиді, покинули місце конфлікту.

У селі Плоске, де відбувалася наступна частина прощання, відспівування велося вже українською мовою.

Схожі новини