Передплата 2024 «Добрий господар»

У Закарпатському ТЦК відреагували на смерть чоловіка

  • 06.09.2024, 15:00
  • 278

У Закарпатському ТЦК та СП відреагували на допис омбудсмена Дмитра Лубінця, де той переповів історію жінки, батько якої помер нібито після того, як його побили у військкоматі. Там кажуть, що мобілізований помер через хворобу, яка не була пов’язана з травматичними подіями

Фото: умовне, Гордон
Фото: умовне, Гордон

Про це йдеться в заяві Закарпатського ТЦК.

За їхньою версією, 28 серпня чоловік, бувши напідпитку, побив свою доньку, після чого жінка звернулася до правоохоронців. Порушника затримали та доставили до 2-го відділу Мукачівського РТЦК та СП, аби перевірити військово-облікові дані.

Там встановили, що чоловік підлягає мобілізації, тож його відправили на проходження військово-лікарської комісії, а після цього його призначили до відправлення в команду до навчального центру.

Коли його везли до навчального центру, чоловік поскаржився на погане самопочуття. Як розповідають у Закарпатському ТЦК, йому викликали швидку допомогу, після чого шпиталізували у Свалявську лікарню.

За словами військових, уже за кілька днів, 4 вересня, він помер, а судово-медична експертиза встановила, що смерть настала внаслідок природного захворювання — ішемічного інфаркту лівої півкулі головного мозку, — яке не пов’язане з травматичними подіями.

«Надмірно сенсаційні заголовки та повідомлення у ЗМІ, які базуються на неповній інформації дестабілізують ситуацію та шкодять мобілізаційним заходам. Після оприлюднення допису Дмитра Лубінця керівництво Закарпатського ОТЦК та СП негайно провело робочу зустріч з представником уповноваженого в Закарпатській області Андрієм Крючковим, де було обговорено цей інцидент та надано всю необхідну інформацію для подальшої взаємодії», — заявили в ТЦК.

Там також наголосили, що дотримання прав, свобод та інтересів громадян України є пріоритетами для Закарпатського ОТЦК та СП.

Схожі новини