Передплата 2024 ВЗ

Магнітні бурі у перших двох декадах вересня 2024 року

За попередніми прогнозами учених, у цей період першого місяця цьогорічної осені космічна погода очікується доволі різноманітною. Складається враження, що вона намагатиметься продемонструвати нам увесь спектр своєї багатогранності - від штормів на Всесвітньому світилі до днів зі слабким рівнем напруженості. І усі вони матимуть певний вплив на наше здоров’я

Слабкий рівень геомагнітної напру­женості прогнозують 8, 11, 13, 14, 16, 17, 21 вересня. У ці дні особи із підви­щеною чутливістю до впливу магнітосфе­ри можуть відчувати підвищену тривож­ність та панічні атаки, зниження імунітету, підвищену дратівливість та агресивність, зниження самооцінки та впевненості, го­ловний біль та запаморочення, підвище­ну чутливість до змін атмосферного тис­ку, загострення хронічних захворювань, зниження працездатності, сонливість, порушення травлення та апетиту, погір­шення фізичної витривалості, підвищену тривожність, запаморочення та підвище­ну чутливість до змін атмосферного тис­ку, дратівливість та порушення емоційної рівноваги.

Помірний рівень геомагнітної на­пруженості, як передбачають учені, слід очікувати 5, 6, 7, 12, 15, 18, 20, 22 ве­ресня. У ці дні особи, чутливі до впливу магнітосфери, можуть відчувати підви­щену втомлюваність та зниження енергії, іррадіацію іонізуючим випромінюванням, погіршення загального самопочуття, пам’яті та концентрації, утруднення при­йняття рішень, головний біль та слаб­кість, порушення травлення та апетиту, безсоння та неприємні сновидіння, під­вищену чутливість до електромагнітних випромінювань, стомлюваність та слаб­кість, зниження імунітету, головний біль, слабкість та дратівливість, зниження пси­хічної стабільності, погіршення настрою, зниження самооцінки та впевненості, за­паморочення та відчуття нестабільності.

Сильного геомагнітного збурення, за передбаченнями учених, слід очікува­ти 10 та 19 вересня. У ці дні у людей з хронічними захворюваннями можливі за­паморочення та нудота, порушення ба­лансу та координації, втрата рівноваги, утруднення зосередженості та прийняття рішень, підвищена стомлюваність.

Штормову подію на Сонці астро­фізики прогнозують 9 вересня. У цей день особи із підвищеною чутливістю до впливу магнітосфери можуть потерпати від погіршення зору та слуху, утруднення мови та мислення.

Щоб убезпечити здоров’я і самопо­чуття від впливу геомагнітних перепа­дів, більше гуляйте на свіжому повітрі, вживайте достатньо води та відмовтеся від шкідливої їжі та напоїв, намагайтеся не перевтомлюватися та уникати стре­сів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте посилене нездужання — звертайтеся до лікаря.

P. S. Це — попередній прогноз. Він не стовідсотково достовірний. Адже спро­рокувати раптові спалахи на всесвітньо­му Світилі, їхню силу і наслідки впливу на нашу планету завчасно неможливо. Найчіткіше про зміни геомагнітного поля Землі і їхній вплив на людей науковці мо­жуть повідомляти за 3−2 дні до їх настан­ня.

Схожі новини