Передплата 2024 ВЗ

Рада не проголосувала за звільнення Марʼяни Безуглої з посади заступника голови оборонного комітету

  • 04.09.2024, 12:45
  • 303

Народні депутати не підтримали зняття Марʼяни Безуглої з посади заступника голови Комітету з питань національної безпеки

Фото із соцмереж Мар'яни Безуглої
Фото із соцмереж Мар'яни Безуглої

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

За проголосували 205 обранців.

Як відомо, народна депутатка Марʼяна Безугла поширила неправдиву інформацію про те, що на момент атаки рф по території Інституту звʼязку у Полтаві курсантів вивели на шикування.

Про це заявив колишній нардеп Борислав Береза.

«Мар'яна бреше. Ніякого шикування не було. Не повторюйте її брехню, яку з задоволенням гонить російська пропаганда. Вона кончена та паразитує на трагедії. Прильот був по приміщенню під час занять. Удар був такої сили, що викинуло тіла курсантів на вулицю. І вона про це знає, бо вже відомо, що бачила ту ж саму довідку, що і у ГШ. Бачила, але навмисно збрехала» — пояснив Береза.

Він нагадав, що у березні 2022 року після ракетного удару армії росії по казармі бригади морпіхів у Миколаєві, тодішній Головком Валерій Залужний видав наказ про розосередження особового складу та курсантів. Наказ тоді був доведений до командування всіх рівнів.

«Але людський фактор ніхто не відміняв, на жаль. І ми бачимо, як хтось особисто вирішує ігнорувати той наказ. Маю сумнів, що Головком Сирський скасував той наказ. Тож маємо тупориле маніпулювання Безуглою фактами з метою ігнорування фактів та узагальнення всіх військових» — йдеться у його дописі.

На думку Берези, цього разу за поширення неправдивої інформації гарантовано має настати реакція Служби безпеки України. Він вважає, що відсутність такої реакції стане «останнім підтвердженням про наявність наказу з ОП не чіпати її ні в якому разі».

«Паразитування на смерті своїх громадян викликає в мене огиду до паразитів. А від розуміння того, хто стоїть за цим, стає бридко і гидко» — написав Береза.

Схожі новини