Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні розробляють дрон-камікадзе: деталі

  • 31.08.2024, 13:55
  • 207

В Україні розробляють дрон-камікадзе вертикального злету та посадки SkyFall для ураження бронетехніки та укріплень

Фото із сайту Мілітарний
Фото із сайту Мілітарний

Про це розповів представник компанії StarkDefence, яка є розробником БПЛА.

Безпілотний комплекс має станцію керування та 3−5 ударних дронів.

Для ефективного застосування дрони-камікадзе мають працювати у тандемі з розвідувальним безпілотником, який виявлятиме цілі для них і за потреби одночасно виступатиме ретранслятором.

За рахунок можливості вертикального злету для запуску дронів не потрібні жодні спеціальні пристрої, як-от катапульта.

Розробники припускають, що SkyFall уражатимуть цілі на відстані 40 — 60 км. Основними завданнями для них буде знищення бронетехніки та укріплень супротивника.

Для цього у дроні використовують українську бойову частину вагою 5 кілограмів. За словами представника компанії-розробника, вона може бути фугасна або фугасно-кумулятивна.

Для наведення SkyFall на рухому або стаціонарну ціль як удень, так і вночі, використовуватиметься оптична система наведення.

Окрім того, дрони мають функцію скасування бойової місії, якщо ціль була вже уражена або покинула місце розташування.

Тоді дрон може повернутися назад, вертикально приземлитися та після перезарядки батареї знову бути готовим до застосування. Така функція забезпечує більш гнучке застосування та економію ресурсів.

За словами представника StarkDefence, дрон-камікадзе SkyFall використовуватиме українську систему наведення та автопілот.

Розробка наразі перебуває на стадії внутрішніх випробувань — тестують систему донаведення у різних умовах, бойову частину та протоколи безпеки.

Схожі новини