Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна здобула перше «золото» на Паралімпійських іграх

  • 31.08.2024, 09:15
  • 322

Олександр Комаров переміг в запливі на дистанції 100 метрів вільним стилем, побивши паралімпійський рекорд

Олександр Комаров. Фото WPS
Олександр Комаров. Фото WPS

Нагорода Комарова стала першою золотою для України на Паралімпіаді-2024. Загалом у плаванні в України шість медалей: одне «золото», три «срібла» і дві бронзових нагороди. Спортсмен також встановив новий паралімпійський рекорд у класі — 1:07.77 хвилини.

«Золото» Олександра на дистанції у 100 метрів стало другим для параплавця на Іграх у Франції. Так, у перший змагальний день спортсмен виграв «бронзову» нагороду на 200 метрів вільним стилем у цьому ж класі.

«Враження як дуже добрі, так і не дуже. Те, що показав дуже гарний результат, покращив час та виборов золоту нагороду — це добре. Проте було таке відчуття, що сьогодні важче було вибороти цю медаль, ніж вчора на вдвічі довшій дистанції. Наприкінці було важко, але я знав, для чого я це роблю, що я цілеспрямовано готувався до цієї дистанції», — зазначив Комаров після запливу.

«Я вже плаваю понад 15 років — можливо в кінці мені допоміг досвід. Бачив, що зовсім мало виграв у другого місця [китайця Ціньчжан Гуо], але це перша золота нагорода України у Парижі. Дуже цим пишаюся і дякую нашим Збройним Силам, всім українцям, які борються щодня з російською навалою. Україна завжди перемагає, хоча цей шлях дуже складний. Але все буде Україна, і ми переможемо», — додав спортсмен.

Схожі новини