Передплата 2024 ВЗ

США і Південна Корея завершили найбільші військові навчання

  • 29.08.2024, 09:45
  • 202

Сполучені Штати і Південна Корея у четвер завершили великі щорічні навчання «Щит свободи Ульчі», які базувались на сценарії розв’язання КНДР повномасштабної війни із застосуванням усіх видів зброї, зокрема ракет різних типів

Фото: Yonhap
Фото: Yonhap

Про це повідомляє Yonhap.

За даними Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї загалом у маневрах, які розпочалися 19 серпня, взяли участь близько 19 000 південнокорейських військовослужбовців, було проведено 48 одночасних польових тренувань, таких як висадка морського десанту та етап навчань із бойовою стрільбою, порівняно з 38 польовими заходами, проведеними минулого року.

Цього року під час тренувань сил цивільної оборони, що проходять у рамках навчань, уперше відпрацьовувався сценарій із ядерним ударом Північної Кореї. Військові навчання, втім, не передбачали такого сценарію.

У період навчань Міноборони Південної Кореї вперше провело свою окрему нараду з відповідними урядовими відомствами з питань реагування на дезінформацію на тлі зростання занепокоєння з приводу загроз гібридної війни.

Схожі новини