Передплата 2024 «Добра кухня»

Магнітні бурі на 2 — 8 вересня 2024 року

За попередніми прогнозами учених, цього тижня космічна погода очікується доволі напруженою. Адже більшість його днів перебуватимуть під помірним рівнем геонапруженості із вклиненням в один із них сильного збурення. І лише у заключний день тижня повернеться слабкий рівень напруженості

Слабкий рівень геомагнітної напруженості про­гнозують лише 8 вересня. У цей день особи із підви­щеною чутливістю до впливу магнітосфери можуть потерпати від підвищеної тривожності та панічних атак, зниження імунітету.

Помірного рівня геомагнітної напруженості, як передбачають учені, слід очікувати 2, 4, 5, 6, 7 ве­ресня. У ці дні особи, чутливі до впливу магнітосфери, можуть відчувати підвищену втомлюваність та зниження енергії, іррадіацію іонізуючим випро­мінюванням, погіршення загального самопочуття, пам’яті та концентрації, утруднення прийняття рі­шень, головний біль та слабкість, порушення трав­лення та апетиту.

Сильного геомагнітного збурення, за перед­баченнями учених, слід очікувати 1 вересня. У цей день в осіб, чутливих до впливу магнітосфери, мо­жуть погіршитися сон та концентрація уваги.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впли­ву геомагнітних перепадів, більше гуляйте на свіжо­му повітрі, вживайте достатньо води, відмовтеся від шкідливої їжі та напоїв, намагайтеся не перевтомлю­ватися й уникати стресів, тримайте під рукою необ­хідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте посилене нездужання — звертай­теся до лікаря.

P. S. Це — попередній прогноз. Він не стовідсотко­во достовірний. Адже спророкувати раптові спалахи на всесвітньому Світилі, їхню силу і наслідки впливу на нашу планету завчасно неможливо. Найчіткіше про змі­ни геомагнітного поля Землі і їхній вплив на людей нау­ковці можуть повідомляти за 2−3 дні до їх настання.

Схожі новини