Передплата 2024 ВЗ

У Молдові повідомили про перебої із електроенергією після атаки росії по Україні

  • 26.08.2024, 14:45
  • 145

Державне підприємство Молдови Moldelectrica заявило, що у країні зафіксували перебої в енергосистемі. Це сталося після ранкової атаки рф на критичну інфраструктуру України, під час якої російська армія використала сотні дронів і ракет

Фото ілюстративне із сайту Pexels
Фото ілюстративне із сайту Pexels

Про це повідомила пресслужба компанії.

Там заявили, що проблему зафіксували в енергосистемі обʼєднаного блоку Україна — Молдова.

Щоб уникнути «неконтрольованих відключень», Україна змінила схему електропостачання — Молдова отримує електроенергію від місцевих виробників.

Ситуація в молдавській енергосистемі наразі контрольована, загроз відключень немає — Moldelectrica має достатньо внутрішньої генерації, щоб впоратися з «незначними перебоями».

Це вже не перший такий випадок. Так, у листопаді 2022 року у Молдові вже були масові відключення електрики. Тоді проблеми зі світлом виникли одночасно у кількох районах країни.

Україна та Молдова мають історично спільну електромережу, вона була частиною радянської енергосистеми. Є прямі лінії електропередачі між країнами, які дозволяють здійснювати взаємний експорт та імпорт електроенергії. Україна може експортували електрику до Молдови та імпортувати її звідти.

Схожі новини