Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В парламенті Польщі немає достатньо голосів для лібералізації закону про аборти

  • 25.08.2024, 16:30
  • 272

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що наразі в парламенті країни немає достатньої кількості голосів для пом’якшення закону про заборону абортів

Дональд Туск. Фото: РБК
Дональд Туск. Фото: РБК

Слова Туска передає Associated Press.

Так, центристи на чолі з Туском домагаються лібералізації закону про аборти, що було однією з передвиборчих обіцянок польського політика. Своєю чергою консервативні політичні сили виступають категорично проти цього рішення.

«У цьому парламенті не буде більшості за легальні аборти, в повному розумінні цього слова, до наступних виборів. Не обманюймо себе», — сказав Туск.

За словами політика, його уряд працює над запровадженням нових процедур у прокуратурі та польських лікарнях, щоб послабити деякі з фактичних обмежень. «Це вже відбувається, і це буде дуже помітно», — сказав Туск.

«Я можу лише пообіцяти, що в межах чинного законодавства ми будемо робити все, щоб жінки менше страждали, щоб аборт був максимально безпечним і доступним, коли жінка змушена ухвалювати таке рішення. Щоб людей, які долучаються до допомоги жінці, не переслідували», — закінчив Туск.

Схожі новини