Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Американський морський піхотинець без ноги приїхав до Львова на велосипеді

  • 21.08.2024, 22:39
  • 174

Сьогодні до Львова на велосипеді приїхав 67-річний ветеран війни у США, морський піхотинець з ампутованою ногою Якоб Кепка, щоб зібрати кошти на протезування українських військових

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Розпочав свою мандрівку канадець з польським корінням із Кракова і має доїхати аж до Києва.

«Я приїхав по роботі до України 2 роки тому, був у Харкові 4 місяці. Одного дня я приїхав до Львова подивитись на місто і в центрі побачив молодого солдата, що нещодавно втратив ногу. Я не підійшов до нього. Мені через це було дуже соромно, адже я міг поговорити з ним, надихнути, дати поради, як жити повноцінне життя, не маючи однієї ноги. Мене це дуже турбувало, однак це стало поштовхом для проєкту HopeRaising Expedition», — розповів Якоб Кепка.

Якоб Кепка — колишній солдат Корпусу морської піхоти США. Понад 20 років тому на війні він отримав поранення в ногу. Переніс 6 операцій, однак у 2016 році лікарі приняли рішення ампутувати кінцівку. Чоловік каже, що це змінило його життя на краще. Тепер він має протез, тож може їздити на велосипеді (близько 100 кілометрів щодня!), ходити в гори чи займатись скелелазанням.

Місія його приїзду в Україну — надихнути українців, які втратили кінцівки, та зібрати 100 тисяч на протези та навчання українських протезистів. Своєю експедицією Якоб Кепка хоче привернути увагу до потреб людей з ампутованими кінцівками та зібрати кошти, які дозволять їм краще функціонувати та інтегруватися в суспільство.

Долучитися до збору коштів можна за посиланням.

Схожі новини