Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Комфортний побут для 165 тисяч військових

  • 21.08.2024, 11:13
  • 166

Петро Порошенко разом з волонтерами ГО «Справа Громад» вже передав у війська дві сотні прально-душових комплексів. «Ювілейні» вагончики, які відкривають третю сотню, також готові вирушати на фронт

Фото: Партія ЄС
Фото: Партія ЄС

Як розповів п’ятий президент, проєкт у такій комплектації розпочали у 2022 році після повномасштабного вторгнення. Однак навіть не думали, що буде такий великий попит — каже Порошенко.

Кожен комплекс обладнаний генератором, компресором, баками для води, твердопаливним котлом, а також чотирма машинами — пральними і сушильними. Вода швидко нагрівається до комфортної температури і подається на душові точки порційно — це дозволяє ефективно та економно користуватись душем одночасно чотирьом людям.

«Наша команда виготовляє та передає ці комплекси для Десантно-штурмових військ, Сухопутних та Повітряних Сил, ССО і територіальної оборони», — розповідає Порошенко.

«Коли ми в липні 2022 року закупили першу лазню, то зрозуміли, що можна краще. І почали виготовляти їх самостійно. Лазні настільки сподобалися воїнам, що їх просили ще і ще. Що означає 202 прально-душових комплекси для фронту? Це близько 165 000 військових на передку, які можуть хоча б раз на тиждень помитися в гарячому душі, випрати та висушити речі. Можуть відпочити, перезарядитися та разом із брудом зняти стрес», — пояснює п’ятий президент.

Петро Порошенко називає це найтеплішим та найкомфортнішим проєктом: «бо немає нічого дорожчого за наших людей».

Схожі новини