Передплата 2024 «Добрий господар»

На фронті відбулось вже понад 70 зіткнень

  • 17.08.2024, 19:15
  • 249

На фронті від початку доби відбулися 72 бойові зіткнення, на семи напрямках бої тривають, найактивніше загарбники діють на Покровському

Фото: Генеральний штаб Збройних сил України
Фото: Генеральний штаб Збройних сил України

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 суботи, 17 серпня.

Зазначається, що українські оборонці «продовжують рішуче боротися з загарбниками, чинячи опір численним спробам противника просуватися в глибину території України». Російські війська зі свого боку й далі намагаються використовувати свою перевагу у живій силі й авіаційну підтримку.

Із артилерії загарбники вкотре обстріляли населені пункти Сумської області. Під ворожим вогнем опинилися Фотовиж, Бачівськ, Дружба, Нововасилівка, Велика Берізка, Ромашкове, Прогрес, Попівка, Тимофіївка та Покровка.

Ударів 11 керованими авіабомбами війська РФ завдали по районах Заруцького, Старикового, Хотіні, Юнаківки й Басівки.

На Харківському напрямку протягом поточної доби російська армія чотири рази штурмувала позиції Сил оборони в районах Вовчанська та Липців. Бій у Вовчанську ще триває.

Чотири рази загарбники атакували українські позиції на Куп’янському напрямку. Ворожі штурми біля Берестового та в напрямку Лозової захисники України відбили. Два боєзіткнення в районі Стельмахівки ще тривають.

На Лиманському напрямку росіяни не припиняють атакувати в районах Макіївки, Невського, Греківки, Новоєгорівки та Діброви. Від початку доби на цій ділянці фронту зафіксовані вже 14 боєзіткнень, п’ять із них досі тривають. Ситуація контрольована.

Ідуть бої також на Сіверському напрямку, російська армія атакує поблизу Верхньокам’янського, Спірного, Виїмки й Переїзного. Шість разів загарбники намагалися прорвати там оборону. Українські захисники відбили всі ворожі атаки.

На Краматорському напрямку війська РФ здійснили чотири штурмові дії поблизу Часового Яру, три боєзіткнення досі тривають.

Торецький напрямок залишається одним із найгарячіших і пріоритетних для російської армії. Кількість ворожих атак там сягнула семи. Загарбники атакують переважно біля Північного, Торецька та Залізного. «Наші захисники дають гідну відсіч противнику. Шість боєзіткнень вже завершено», — поінформували в Генштабі.

Некерованими авіаракетами росіяни вдарили по Курдюмівці.

Найбільша кількість бойових зіткнень зафіксована на Покровському напрямку. Від початку доби російська армія здійснила там уже 25 спроб потіснити Сили оборони із займаних позицій у районах Воздвиженки, Миролюбівки, Новотроїцького, Новогродівки, Гродівки, Миколаївки, Желанного та Завітного, атакувала також у бік Зеленого Поля. 25 ворожих атак українські захисники вже відбили, 11 боєзіткнень ще тривають.

Удару рф некерованими авіаційними ракетами зазнав Олександропіль.

На Курахівському напрямку загарбники атакували підрозділи Сил оборони України дев’ять разів, намагалися просунутися поблизу Костянтинівки.

Керованою авіабомбою росіяни вдарили по Мемрику.

На Времівському напрямку армія рф намагалася атакувати в напрямку Вугледара, але безуспішно.

На Придніпровському напрямку українські оборонці також відбили одну ворожу атаку.

Три керовані авіабомби росіяни сьогодні скинули в район Новоданилівки Запорізької області. Удару некерованими авіаційними ракетами завдали в регіоні по Новоандріївці та Кам’янському.

На інших напрямках особливих змін не відбулося.

Схожі новини