Передплата 2024 «Добре здоров’я»

росіяни — за 6 кілометрів від Мирнограда

  • 16.08.2024, 15:30
  • 305

російські війська наблизилися до Мирнограда Донецької області та вже перебувають за 6 кілометрів від міста. Там залишаються ще приблизно 20 тисяч людей, з яких орієнтовно тисяча — це діти

Фото: Громадське радіо
Фото: Громадське радіо

Про це виконувач обов’язків Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Третяк повідомив «Радіо Свобода».

Він назвав ситуацію біля міста напружено-стабільною. Зараз російські війська почали просуватись і лінія бойового зіткнення приблизно за 6 кілометрів від міста.

За його словами, чимало жителів самі евакуюються, але є ті, хто відмовляється виїжджати. Усіх людей із Мирнограда планують вивезти до кінця серпня.

«Люди виїжджають, але не так швидко, жваво, як хотілось би, як того потребує ситуація. Перш за все намагаємося організувати евакуацію дітей і людей похилого віку. Багато людей виїжджають самі все ж таки. Тому що постійно чути вибухи, постійно артилерійські обстріли, чути навіть на околицях громади», — каже Третяк

Посадовець розповідає, що людей у Покровську також вмовляють виїжджати. Працівники військової міської адміністрації телефонують людям із закликами до евакуації, а також разом із поліцією та працівниками Державної служби надзвичайних ситуацій обходять помешкання містян.

«Є люди, які відмовляються будь-що виїжджати… Їх небагато, але бувають такі випадки, коли батьки телефоном кажуть, що діти вже виїхали, а ми з’ясовуємо, що вони ще в громаді знаходяться», — розповів голова МВА.

Схожі новини