Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Камала Гарріс випереджає Трампа в опитуваннях у трьох штатах

  • 11.08.2024, 16:35
  • 359

Ймовірна кандидатка від Демократичної партії на цьогорічних виборах у США Камала Гарріс на чотири відсоткові пункти випереджає кандидата від республіканців Дональда Трампа в попередніх опитуваннях у трьох вирішальних штатах — Вісконсині, Пенсильванії та Мічигані. Результати голосування у цих штатах напряму впливають на долю загальнонаціональних президентських перегонів

Камала Гарріс. Фото Укрінформ
Камала Гарріс. Фото Укрінформ

Опитування свідчать, що за Гарріс проголосували би 50% потенційних виборців у цих трьох штатах, а за Трампа — 46%. Опитування провели серед 1 973 виборців у Вісконсині, Пенсильванії та Мічигані з 5 до 9 серпня — після того, як Гарріс оголосила кандидатом у віцепрезиденти губернатора Міннесоти Тіма Волза.

Це одне з опитувань у цих штатах після того, як чинний президент Штатів Джо Байден знявся з виборів. До цього перевагу мали республіканці: або Трамп випереджав Байдена в опитуваннях, або ж обидва були рівними. Однак тенденція змінюється на очах, відтоді як замість Байдена від демократів почала балотуватися Гарріс. Тепер демократи мають помітно сильнішу позицію, зокрема в цих трьох штатах, які завжди були вирішальними для результатів загальнонаціональних виборів президента.

Попередні опитування Reuters/Ipsos з 2 до 7 серпня серед усіх американців, також вказували на перевагу Гарріс над Трампом. Тоді вона обігнала республіканця на 5 відсоткових пунктів з результатом 42% проти 37%.

Схожі новини