Передплата 2024 «Добра кухня»

У Великій Британії спалахнули десятки протестів

  • 04.08.2024, 11:00
  • 590

По всій Великій Британії відбулися десятки мітингів ультраправих рухів, проти них виходили контракції. Низка демонстрацій обернулися сутичками та підпалами, майже 100 людей затримали

Фото: Guardian
Фото: Guardian

Про це пишуть BBC та Guardian.

Демонстрації по всій країні спричинила смерть трьох дівчаток в англійському місті Саутпорт. За даними поліції, 17-річний хлопець з села Бенкс у графстві Ланкашир з ножем напав на студію, де відбувався тематичний урок з танців і йоги для дітей у стилі попспівачки Тейлор Свіфт.

У результаті нападу три дівчинки віком 6, 7 та 9 років загинули. Ще 11 дітей і двоє дорослих зазнали ножових поранень, більшість з них — у важкому стані.

Мотиви нападника залишаються невідомими. Поліція розкрила, що нападник — Аксель Рудакубана, народжений у Кардіффі (Уельс) в сім'ї християн із Руанди. Але в соцмережах поширили неправдиві заяви про те, що підозрюваним був мусульманин чи шукач притулку, який прибув до Великої Британії на човні, пишуть Guardian та TRT.

Після цих повідомлень ультраправі протестувальники через соцмережі організовували демонстрації в містах по всій країні. Правоохоронці закликали утриматися від насильства та попереджали про відповідальність.


Джерело: BBC

Схожі новини