Передплата 2024 «Добра кухня»

Магнітні бурі у перших двох декадах серпня 2024 року

За прогнозами учених-астрофізиків, які передбачають космічну погоду, у цей період заключного літнього місяця вона буде доволі різноманітною: від слабких геомагнітних збурень до значно серйозніших, таких, що можуть спричинити відчутні клопоти не лише із самопочуттям, а й зі здоров’ям

Слабкий рівень геомагнітної напруженості прогнозують лише 2, 7, 8, 12−14, 19, 20 серпня. У цей день особи із підвищеною чут­ливістю до впливу магнітосфери можуть відчувати серцево-судинні симптоми, такі як підвищене сер­цебиття та зміна артеріального тиску, зниження працездатності, розлади рівноваги та координації рухів, підвищену дратівливість та нервозність, зниження концентра­ції уваги, запаморочення та нудо­ту, зниження апетиту, погіршення настрою та депресію, втому та слабкість, безсоння та порушен­ня сновидінь, підвищену чутли­вість до змін погоди, погіршення пам’яті та концентрації, утруднен­ня прийняття рішень.

Помірний рівень геомагніт­ної напруженості, як передбача­ють учені, слід очікувати 1, 3, 5, 9, 10, 11 15−17 серпня. У ці дні особи, чутливі до впливу магнітосфери, можуть відчувати розлади травлення, включаючи нудоту та блювання, порушення електро­магнітної чутливості, погіршення діяльності імунної функції, вплив на репродуктивну систему та на електронні пристрої і системи комунікації, посилення болю в су­глобах та м’язах, порушення сну, головний біль та мігрень, підви­щену чутливість до звуків та світ­ла, агресивність та дратівливість, емоційну нестабільність, серцеві проблеми та аритмію, підвищений кров’яний тиск.

Сильного геомагнітного збу­рення, за передбаченнями уче­них, слід очікувати 6 та 18 серп­ня. У ці дні у людей з хронічними захворюваннями можливе поси­лення больових відчуттів, запа­морочення та втрата рівноваги, утруднення координації рухів.

Щоб убезпечити здоров’я і са­мопочуття від впливу геомагнітних перепадів, більше гуляйте на сві­жому повітрі, вживайте достатньо води та відмовтеся від шкідливої їжі та напоїв, намагайтеся не пе­ревтомлюватися та уникати стре­сів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріаль­ним тиском. Якщо ж відчуваєте по­силене нездужання — звертайтеся до лікаря.

P. S. Це — попередній прогноз. Він не стовідсотково достовірний. Адже спророкувати раптові спа­лахи на всесвітньому Світилі, їхню силу і наслідки впливу на нашу планету завчасно неможливо. Найчіткіше про зміни геомагнітно­го поля Землі і їхній вплив на лю­дей науковці можуть повідомляти за 3−2 дні до їх настання.

Схожі новини