Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Тактика росіян незмінна: тиснути живою силою, закидати дронами та випалювати все навколо артилерією»

  • 01.08.2024, 11:08
  • 140

Петро Порошенко показав як комплекс протидії ворожим засобам радіотехнічної розвідки «Ай-Петрі» приземлив російський дрон «SuperСam»

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

«Це ніщо інше, як російський розвідувальний дрон „SuperСam“. Він міг навести російську артилерію на військове укриття чи скерувати політ КАБу, чи Ланцета. Одне їхне вдале полювання — це знищена САУ/БМП/БТР/танк, зруйнований бліндаж. Але наш комплекс протидії ворожим засобам радіотехнічної розвідки „Ай-Петрі“ впорався швидше — „посадив“ пташку до того, як вона виконала своє завдання», — написав п’ятий президент України у Facebook.

«В результаті: група протидії технічним розвідкам центру ПДТР ГШ ЗСУ, який працює на наших комплексах, врятувала життя українських воїнів та броньовану техніку від російського вогню», — зазначив Порошенко. Він додав, що тепер військові вивчатимуть ворожий дрон.

«Тактика росіян незмінна: тиснути живою силою, закидати дронами та випалювати все навколо артилерією. А ми маємо підлаштовуватись до характеру війни, а це означає бути технологічними та боротись за рахунок новітніх технологій», — наголосив Порошенко.

Як відомо, у листопаді минулого року Петро Порошенко інвестував у розробку новітньої системи РЕБ «Ай-Петрі». Наразі сума інвестицій сягнула 200 млн грн. На фронті вже працюють два десятки цих комплексів.

Схожі новини