Передплата 2024 «Добра кухня»

Гарріс обманює виборців щодо своєї расової приналежності: заява Трампа

  • 01.08.2024, 10:30
  • 212

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що віцепрезидентка Камала Гарріс нібито обманула виборців щодо своєї расової приналежності, назвавши себе чорношкірою

Дональд Трамп. Фото REUTERS
Дональд Трамп. Фото REUTERS

Трамп сказав це під час виступу перед Національною асоціацією чорношкірих журналістів (NABJ) у Чикаго.

Він стверджував, що Гарріс, перша темношкіра жінка та американка азійського походження, яка отримала посаду віцепрезидента, у минулому лише просувала своє індійське походження.

«Я не знав, що вона чорношкіра, поки кілька років тому вона випадково не стала чорношкірою і тепер хоче, щоб її знали як чорношкіру. Тож я не знаю, чи вона індіанка, чи вона чорношкіра», — заявив Трамп.

У публікації вказано, що Гарріс — донька батька-ямайця та матері-індійки, які є іммігрантами до США.

Будучи студенткою, Гарріс навчалася в Університеті Говарда, одному з найвідоміших історично чорношкірих коледжів та університетів країни, де вона також вступила до чорношкірого жіночого товариства Alpha Kappa Alpha. Будучи сенаторкою США, Гарріс була членом чорношкірого кокусу Конгресу, підтримуючи законопроєкти своїх колег щодо посилення виборчих прав та реформування поліції.

Під час заходу Трамп відразу розпочав полеміку з ведучими — журналістками Fox News, ABC та Semafor.

Зокрема, він звинуватив Рейчел Скотт з ABC News у тому, що вона «дуже грубо представила його», поставивши жорстке перше запитання про його минулу критику чорношкірих людей і чорношкірих журналістів, його нападки на чорношкірих прокурорів, які вели справи проти нього.

«Я думаю, що це ганебно. Я приїхав сюди в доброму гуморі. Я люблю чорношкіре населення цієї країни. Я так багато зробив для чорношкірого населення цієї країни», — наголосив Трамп.

Говорячи про необхідність боротьби з імміграцією, він заявив, що нелегали займають у США ті робочі місця, на яких могли б працювати чорношкірі.

«Мільйони, мільйони людей приїжджають до нашої країни й займають робочі місця чорношкірих, іспаномовних і, відверто кажучи, місця у профспілках. Вони забирають вашу роботу», — додав кандидат у президенти США.

На думку Трампа, він «був найкращим президентом для чорношкірого населення з часів Авраама Лінкольна».

Коментуючи свій вік, він зауважив: «Я знаю багатьох людей у віці 80−90 років, які перебувають у чудовій формі».

За його словами, він готовий пройти когнітивний тест, тоді як Гарріс може його провалити.

Щодо зустрічі Гарріс із журналістами NABJ — ймовірно, що вона відбудеться віртуально у вересні.


Джерело: АР

Схожі новини