Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Шлях до перемоги буде важким, але впевненим»

  • 31.07.2024, 18:13
  • 178

Петро Порошенко передав нову партію дронів та техніки військовим на фронт. Серед підрозділів, які отримали нову техніку, ті, де воюють представники «Європейської Солідарності»

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

Про це він розповів на сторінці Facebook.

«Хоч на який напрямок фронту ми приїхали б, нас зустрічають рідні обличчя. Мабуть, не знайдеться такого роду військ, де б не служили наші партійці, депутати та представники «Братів по Зброї», — зазначив Петро Порошенко.

«Андрій Согорін — заступник голови фракції «Європейської Солідарності» в Запорізькій міській раді — на доброму рахунку у 15 бригади оперативного призначення НГУ. Побачилися з Андрієм та його побратимами всього на кільках годин, щоб передати цінний вантаж. Привезли багато залізних пташок, які вдень і вночі полюватимуть на ворога. Це 100 FPV-дронів «Мольфар», 96 FPV «Штурм» та 7 денних та нічних «Мавіків», — зазначив п’ятий президент України.

Військовий 15 бригади Національної гвардії України, заступник голови фракції «Європейської Солідарності» в Запорізькій міськраді Андрій Согорін подякував за надану допомогу Фонду Порошенка.

«Ми дуже раді, що почали співпрацю і дуже запрошуємо до нас в Запоріжжя в гості. Зустрінемо і покажемо потужність нашої бригади», — зазначив він.

«Шлях до перемоги буде важким, але впевненим», — наголосив депутат «Євросолідарності».

Порошенко також розповів, яку допомогу привіз іншим підрозділам. «У 148 артилерійській бригаді нам сказали, що дронів дуже багато. Тому, щоб вони могли забрати 200 FPV-дронів „Мольфар“, 40 FPV „Спартак“ та 7 „Мавіків“, передали ще два тентованих DAFи», — зазначив він.

Військовослужбовець 148 бригади Євген зазначив, що дрони дуже ефективні та результативні в роботі.

«Звісно, що FPV ніколи не замінять артилерійський снаряд, бо є великий контраст за радіусом ураження і кількості вибухівки. Але можете зайти на сайт нашої бригади або телеграм — канал Trophy Hunter, це один з наших підрозділів, ви побачите роботу попередньої передачі таких дронів, і побачите наскільки вони ефективні і результати їхньої роботи», — говорить військовий.

Також Порошенко привіз дрони 132 окремому розвідувальному батальйону і 93 окремій механізованій бригаді.

«Хлопцям та дівчатам зі 132 окремого розвідувального батальйону ми колись передавали перший БПЛА „Посейдон“. Сьогодні відзвітували, що він досі виконує бойові завдання. Досипали їм ще 6 квадракоптерів „Мавік“. БПЛА для денної та нічної розвідки ми привезли і 93 окремій механізованій бригаді», — зазначив п’ятий президент України.

«А там, де стоїть 15 окрема бригада артилерійської розвідки, про світло й електрику давно забули. Тому ми привезли їм десяток потужних генераторів», — сказав Порошенко.

Військовослужбовець 15 окремої бригади артилерійської розвідки зазначив, що генератори — це нагальна потреба на фронті у всіх підрозділах.

«Чудові генератори, великої потужності 5 кВт. Це те, що дуже корисне в наших діях, особливо враховуючи зараз, що в тих місцях, де ми знаходимося, практично світла немає і вони автономно дозволяють нам працювати в усіх режимах — що техніка, що комп’ютери. Досить зручні, легкі у використанні, дуже нам допомагають в нашій справі», — зазначив військовий.

Схожі новини